*** 25/11/2017***

Veel kindjes hebben er dagenlang naar uitgekeken, Sinterklaas en de Pieten komen naar de Wijk Kiekenhaag!

Met zijn witte Sintmobiel kwam hij aan bij Luc en Sonja. Sinterklaas bedankte het KiekenhaagComité voor de uitnodiging en vertelde dat hij de kindjes van de Wijk Kiekenhaag absoluut wou zien. Groot en klein zongen uit volle borst Sinterklaasliedjes; Sinterklaas maakte er ook een wedstrijd van: wie zong het mooist en het luidst: de kinderen van de Kiekenhaagwijk of hun mama's en de papa's en grootouders? Wat denk je zelf? ...De kinderen natuurlijk : hun stemmetjes waren het best opgewarmd!

De Dakpiet, de Piet met de vuile schoenen,  en de Boekpiet, de Piet met de propere schoenen, hielpen de Sint bij het ontvangen van alle mooie tekeningen. De andere Zwarte Pieten hadden nog heel wat werk om het speelgoed en snoep in te pakken tegen 6 december. Maar, het meest spannende moment van de voormiddag is toch de Sint even persoonlijk een hand te geven, hun tekening te tonen én misschien ook wel een beetje snoepgoed te ontvangen.  De kapoenen van de Kiekenhaagwijk mochten eindelijk één voor één bij de Sint. Sinterklaas luisterde aandachtig naar de grote en kleine geheimpjes , gaf goede raad voor het komende jaar en zag er heel gelukkig uit! Hij beloofde om ook volgend jaar terug te komen!

Na een drankje voor groot en klein wandelden of fietsten onze buren met hun kleine schavuiten naar huis, dromend en hopend over wat Sinterklaas en de Zwarte Pieten binnen enkele dagen in hun schoentje komen leggen......Comit welkom

Bedankt, Sonja, Luc en de talrijke vrijwilligers voor de gastvrijheid en de hartverwarmende drankjes! (25/11/2017 - DD)

 

 Foto's op de website worden met grote zorg geselecteerd. Indien u bezwaar heeft bij de publicatie van een foto, gelieve u dit te melden op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

Van onze reporter uit 2018 : 

Het persoonlijk gesprekje met de Sint is uiterst geheim!


Zaterdag 24 november 2018. Onder een grauw maar droog wolkendek en een waterzonnetje wandelde Sinterklaas begeleid door 2 Pieten het grindpad bij Sonja en Luc op.
2018 006De Pieten hadden al veel gewerkt vannacht want ze zagen zo zwart als roet! Maar de schavuiten waren toch nog steeds welgemutst en deelden koekjes uit aan groot en klein.
De kinderen verwelkomden de Sint met vrolijke liedjes en kloppende hartjes.
Sinterklaas vond de ontvangst geweldig en was in zijn nopjes over de vele mooie tekeningen. Je weet toch, beste kinderen, dat Sinterklaas ALLE tekeningen als behangpapier in zijn huis in Sint-Niklaas ophangt! Hij vertelde ook dat de Pieten grote deugnieten zijn : bij het slapengaan voelde de Sint het kriebelen aan zijn voeten; de sloebers hadden hooi van Mooi-Weertje onder de lakens verstopt!


2018 011Sinterklaas maakte ruim de tijd om alle kinderen persoonlijk op “audiëntie” te nemen, maar wegens de wet op de privacy is dit gesprekje geheim! Ja , ja ook Sinterklaas moet zich aan de regeltjes houden.
De dapperen onder de kindjes gaven aan de Sint hun “tutje” mee en werden met applaus onthaald. Kleine kindjes worden groot. De traditie in de Kiekenhaag om Sinterklaas te verwelkomen bestaat al heel lang en gezellige kinderfeestjes mogen blijven bestaan.


Sinterklaas zette zijn bril af en kondigde aan om afscheid te nemen. De Heilige man is al heel oud maar gaat toch nog niet met pensioen! Hij vind het immers te leuk om de aller-allerbraafste kinderen te blijven bezoeken …ook volgend jaar.


2018 022De Sint stapte wuivend, samen met de Pieten, naar zijn Sint-mobiel. Hij vertrouwde een kapoen nog toe dat het paard Mooi-Weertje de mazelen had, of was het nu de windpokken?


Wat ik wel weet is dat de kapoenen uit de wijk Kiekenhaag tevreden met een zak vol snoepgoed terug huiswaarts keerden. En de mooie tekeningen van de kinderen uit de wijk worden nog met een geschenkje omgeruild.


Tot volgend jaar, Sinterklaasje! Daaa-aag Zwarte Pieten!

 

Bedankt, Sonja en Luc en vrijwilligers van het Feestcomité voor het warme onthaal.

Foto's op de website worden met grote zorg geselecteerd. Indien u bezwaar heeft bij de publicatie van een foto, gelieve u dit te melden op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . - FOTO'S

(DD24/11/2018)